Ardei iuti in otet

de vasimur in Conserve, 22 Oct 2017 | 8415 vizualizari

 

Cui nu-i place să mănânce o ciorbiță bună cu ardei iute?
Din ingredientele de mai jos au rezultat 10 porții (borcane de diferite forme și capacități).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuți
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare, rasă de sare mare neiodată
  • 2 l apă
  • 1 lingură mare, rasă, de boabe de piper
  • 2 linguri mari, rase de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare, rasă de boabe de muștar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti in otet:

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs.

Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l de apă și 1 l de oțet din vin, de 9 grade, 1 lingură rasă de sare mare neiodată, 2 linguri rase de zahăr, împreună cu mirodeniile, 1 lingură rasă boabe de piper și 1 lingură rasă boabe de muștar și 2-3 frunze de dafin. Se lasă la fiert 5 minute.

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente și se lasă să se răcească. Puneți ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnați oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se închid ermetic recipientele cu ardei iuți și se dau la cămară.

 

 

 

TIPS-URI

1

Așezați ardeii iuți cât mai înghesuiți pentru ca să nu se ridice deasupra oțetului (eu i-am fixat cu bețișoare de la înghețată)

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în recipiente

3

Spălați bine și sterilizați borcanele

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

23.10.2017, 21:47

miki_a 1

23.10.2017, 22:14

Nu lipsesc nici din camara noastră! Soțul e dependent de ei !

dantes 1

24.10.2017, 06:29

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti cu ceapa